Labradoodlez

Onze service

Documentatie

Wij kunnen u voorzien van volledige stamboom- en rasdocumentatie van de ouders van uw toekomstige pup. Daarnaast zijn alle documenten gerelateerd aan (DNA) tests van Ziggy gemaakt door 'VHL Genetics', 'ECVO', en de 'Orthopedic foundation for animals' beschikbaar wanneer gewenst.  Deze resultaten laten zien dat Ziggy een "clean certificate of eye examination (E-EBOZ)" heeft en geen genetische aanleg heeft voor ziektes waaronder: Degeneratieve Myelopathie, Elleboogdysplasie, Heupdysplasie, Patellar luxation, en Exercise induced collapse. Alle pups zullen na geboorte onderzocht worden door een vakkundige dierenarts en iedere pup zal een Europees dierenpaspoort mee krijgen waarin hun gezondheidsverklaring staat. Natuurlijk worden alle pups geënt, gechipt en meerdere malen ontwormd.

(Op)voeding

Ziggy is onze huishond en de pups zullen in huis worden geboren. De pups zullen op deze manier zo goed mogelijk gesocialiseerd worden en wennen aan de diverse geluiden van een huishouden. Zij zullen opgroeien tussen onze andere honden. We zullen de pups zoveel mogelijk indrukken op laten doen van de buitenwereld en er zal een begin gemaakt worden met leren lopen aan de lijn en de zindelijkheidstraining. Tijdens hun jonge leven zullen de pups met een hoogwaardige voeding gevoed worden die dichtbij de natuur staat. Dit geven wij in de vorm van Kvv. Dit is vers vlees met alle mineralen en vitaminen en dergelijke in de juiste verhoudingen en zonder toevoegingen van kleurstoffen, granen, conserveringsmiddelen of andere voor de hond onnodige en zelfs soms schadelijke ingrediënten. Wij zijn er van overtuigd dat deze voeding bijdraagt aan hun goede gezondheid.

Castratie/sterilisatie

Australian Labradoodles worden beschermd gefokt om zo alle bijzondere kwaliteiten te kunnen behouden. Pups werden en worden daarom nog steeds bij enkele fokkers gesteriliseerd of gecastreerd voordat ze het nest verlaten. Dit om wildfok te voorkomen. Wij zijn tegen deze ingreep op jonge leeftijd en zullen daarom met de toekomstige kopers van onze pups een contract aangaan waarin staat dat zij de verantwoordelijkheid nemen om de pup te laten steriliseren/castreren voor de leeftijd van 18 maanden. Dit is om de pups volledig uit te laten groeien en daardoor eventuele medische problemen te voorkomen. Het welzijn van de honden staat bij ons voorop.

Socialisatie

Zolang de pups in ons huis wonen zullen wij zoveel mogelijk aan de socialisatie van uw pup werken. We gaan met de pups naar buiten, laten ze aan zoveel mogelijk geluiden en omstandigheden wennen zodat uw pup later blij en open in de wereld staat. 

Puppy pakket

Bij het verlaten van het nest rond 8 weken (dit kan per pup verschillen) krijgen alle pups een pakket mee naar huis met daarin diverse benodigdheden om de eerste periode door te komen. Tevens krijgt uw pup een knuffel mee met daaraan de zeer vertrouwde nestlucht. Uiteraard kunt u ons altijd bellen of mailen met betrekking tot vragen. Wij zullen u zoveel mogelijk helpen of samen met u op zoek gaan naar antwoorden.

ALCN

Wij zijn lid van de Australian Labradoodle Club Nederland. Zij behartigen de belangen van het ras, brengen eigenaren bij elkaar, organiseren activiteiten en je kunt er een Walk & Talk afspreken (als je meer wilt weten over opvoeding, gedrag en /of verzorging van je doodle).  

Livestream

Volg uw toekomstige pup op onze livestream!

Klik hier om het nestje van Ziggy en Wessel te bekijken en meer nieuws te lezen.

WhatsApp Image 2018-02-06 at 18.47.21.jpeg